Het mooie weer van de afgelopen dagen lijkt zich ook de komende dagen – en hopelijk nog langer – door te zetten. En laat nou net zaterdag de Leekster Taktocht op het programma staan. Een uitgelezen mogelijkheid om een mooi en gezellig rondje te fietsen terwijl je geniet van het heerlijke weer en de prachtige omgeving. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 70 en 120 kilometer. Beide routes leiden je door je over mooie wegen en doen de drie noordelijke provincies aan. Opgeven kan via de site van de NTFU, alwaar je ook de routes als gpx-bestand kunt downloaden. En vergeet natuurlijk ook niet om in de Cyql-app aan te geven dat je zaterdag van de partij bent! Wie weet geeft het anderen het laatste zetje om zich óók op te geven.

BBQ-tocht

Mocht zaterdag je nou net niet goed uitkomen. Niet getreurd. De volgende (club)tocht staat ook alweer op de planning. Zaterdag 15 juli wordt namelijk de BBQ-tocht verreden. De route komt binnenkort op de Cyql-app te staan. Die zal tenminste op één punt verschillen van de voorgaande route(s). De finish ligt dit jaar namelijk bij de CazemierBoerderij te Tolbert, waar een gebraden stukje vlees of lekkere groentespies op je te wachten staat.

Let op: opgave voor de BBQ-tocht kan ditmaal enkel via de onderstaande aanmeldlink. Dat heeft te maken met het feit dat op tijd moet worden doorgegeven hoeveel personen er bij de barbecue aanwezig zijn en welke dieetwensen er zijn. Mocht je nou net krap qua tijd zitten en lukt het niet om de hele tocht mee te fietsen; je kan je ook alleen voor de barbecue opgeven.

Klik hier om je aan te melden voor de BBQ-tocht

Oproep(en)

Net als de vorige keer vragen we graag je aandacht voor het volgende. Volgend jaar is voor SFC Westerkwartier een lustrumjaar. En dat willen we natuurlijk graag vieren. Daarvoor zijn we op zoek naar leden die het leuk lijken om na te denken over hoe deze festiviteit vorm te geven. Lijkt het je leuk om op die manier je bijdrage aan de club te leveren, laat het vooral weten en stuur een mailtje naar secretaris@sfcwesterkwartier.nl.

Zit je liever op het zadel in plaats van achter een vergadertafel. Ook dan kunnen we je goed gebruiken. Voor het komende na- en voorjaar zijn we op zoek naar iemand die op de zaterdagochtenden de spinninglessen kan en wil verzorgen. Heb je een beetje verstand van opzwepende muziek en kun jij zowel jezelf als anderen in het zweet werken, stuur ook dan een mailtje naar bovenstaand emailadres.

Tot slot zijn we – zoals inmiddels bekend mag zijn – hard op zoek naar nieuwe bestuursleden voor de komende bestuursperiode. Tijdens de ALV komend voorjaar zullen maar liefst drie bestuursleden aftreden, waaronder de voorzitter en de secretaris. Een aanzienlijk gat dat écht opgevuld gaat moeten worden. Zonder bestuur immers geen wielervereniging. Vandaar met klem de oproep om je te melden als je SFC Westerkwartier langs deze weg kan helpen.

Met vriendelijke groet,

het bestuur.