Helaas komen valpartijen wel eens voor. Het is dan prettig als je verzekerd bent. Voor lichamelijke schade heeft iedereen een zorgverzekering, maar hoe zit het met de materiële schade?

Als je lid bent van de NTFU ben je standaard verzekerd. Deze verzekering dekt materiële schade tot een bedrag van maximaal € 1.000,00. Voor zowel schade aan je kleding als aan je fiets wordt er een afschrijving gehanteerd. Details hierover kun je vinden op de site van de NTFU.

Het is mogelijk om je via de NTFU voor een hoger bedrag te verzekeren, waarbij ook een aparte carbonmodule kan worden afgesloten. Voor leden met een kostbare fiets is dit het overwegen waard. De details kun je nalezen op de site van de NTFU. Deze verzekering sluit je zelf af. De verenging heeft hiermee geen bemoeienis.

Hoe zit het als je schade veroorzaakt bij een ander (een mede-fietser of een andere weggebruiker)? Zeker als er blijvende schade aan een persoon is, kunnen de kosten heel snel oplopen. Deze schade zul je zelf moeten vergoeden. Het is daarom raadzaam om een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) af te sluiten. Dit kun je bij vrijwel elke willekeurige verzekeraar doen. Mocht een ander door jouw schuld schade lijden, dan wordt dit (in beginsel) via de AVP vergoed.

Let op: deelname aan evenementen en trainingen is volledig voor eigen risico.