Zodra en zolang het daglicht het toelaat, gaan we op de doordeweekse avonden op pad. De wegtrainingen vinden plaats op verschillende avonden, in verschillende groepen, met verschillende snelheden:

  • Dinsdag 19:00 uur (groep 1, gemiddelde snelheid 32+ km/u)
  • Dinsdag 19:00 uur (groep 2, samen uit, samen thuis)
  • Woensdag 9:30 uur (senioren, samen uit, samen thuis)
  • Woensdag 19:00 uur (gemiddelde snelheid 26-28 km/u)
  • Donderdag 19:00 uur (gemiddelde snelheid 28 km/u)

De trainingen starten in alle gevallen bij Sport Centrum Leek. De afstand die tijdens de wegtrainingen wordt afgelegd ligt rond de 50-60 kilometer. De vermelde snelheden zijn indicatief; de gemiddelde snelheden kunnen in het begin van het seizoen wat lager en aan het einde van het seizoen juist wat hoger liggen.

In verband met de vroeger invallende duisternis starten de eerste en laatste trainingen van het seizoen om 18.30 uur. Houd in verband daarmee de evenementenpagina en de nieuwspagina goed in de gaten en zorg in deze periode voor goede fietsverlichting.

Onderaan deze pagina kun je meer lezen over de conditie- en techniektraining die vanaf april tot en met juni op een aantal avonden wordt gegeven. Op deze dagen gaat voor de liefhebbers de reguliere wegtraining (zie hierboven) ook gewoon door.

Splitsing of samenvoeging van de groep

Op de dinsdag wordt er, afhankelijk van het aantal deelnemers en de bij de start van de rit gemaakte afspraken, gereden in één of twee groepen (groep 1 en groep 2). Bespreek daarom vóór vertrek de verwachtingen met elkaar.

Voor alle ritten in clubverband geldt dat de groep bij meer dan zestien deelnemers wordt gesplitst.

Conditie- en techniektraining

Leden die op hun eigen niveau aan hun techniek en conditie willen werken, kunnen in het voorjaar bij Lars van der Til terecht voor tien intensieve trainingen. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan piramide- of intervaltraining, waaierrijden, balansoefeningen, sprinttraining of bochten rijden. Afhankelijk van de training wordt er individueel of in kleine groepjes gereden. Je hoeft voor deze trainingen echt geen hardrijder te zijn: iedereen kan meedoen!

De conditie- en techniektrainingen vinden plaats in de buurt van Leek, op verschillende verkeersluwe locaties. Verzameld en gestart wordt bij Sportcentrum Leek. Startdata is te vinden op de Evenementen pagina en actuele informatie over de inhoud en concrete locatie van deze trainingen vind je (uiterlijk een dag voor aanvang) in de cycle app.