Zodra en zolang het daglicht het toelaat, gaan we op de doordeweekse avonden op pad. De wegtrainingen vinden plaats op verschillende avonden, in verschillende groepen, met verschillende snelheden:

  • Dinsdag 19:00 uur (groep 1, gemiddelde snelheid 32+ km/u)
  • Dinsdag 19:00 uur (groep 2, snelheid 30-32 km/u)
  • Woensdag 19:00 uur (gemiddelde snelheid circa 26-28 km/u)
  • Donderdag 19:00 uur (gemiddelde snelheid circa 28 km/u)

De trainingen starten in alle gevallen bij Sport Centrum Leek. De afstand die tijdens de wegtrainingen wordt afgelegd ligt rond de 50-60 kilometer. De vermelde snelheden zijn indicatief; de gemiddelde snelheden kunnen in het begin van het seizoen wat lager en aan het einde van het seizoen juist wat hoger liggen.

In verband met de vroeger invallende duisternis starten de eerste en laatste trainingen van het seizoen om 18.30 uur. Houd in verband daarmee de evenementenpagina en de nieuwspagina goed in de gaten en zorg in deze periode voor goede fietsverlichting.

Onderaan deze pagina kun je meer lezen over de prestatietraining die vanaf april tot en met juni op een aantal donderdagen wordt gegeven. Op deze dagen gaat de reguliere wegtraining (zie hierboven) ook gewoon door.

Splitsing of samenvoeging van de groep

Op de dinsdag wordt er, afhankelijk van het aantal deelnemers en de bij de start van de rit gemaakte afspraken, gereden in één of twee groepen (groep 1 en groep 2). Bespreek daarom vóór vertrek de verwachtingen met elkaar.

Voor alle ritten in clubverband geldt dat de groep bij meer dan zestien deelnemers wordt gesplitst.

Prestatietraining

Leden die op hun eigen niveau aan hun techniek en conditie willen werken, kunnen in het voorjaar bij Merel Bus terecht voor tien intensieve prestatietrainingen. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan piramide- of intervaltraining, waaierrijden, balansoefeningen, sprinttraining of bochten rijden. Afhankelijk van de training wordt er individueel of in kleine groepjes gereden. Je hoeft voor deze trainingen echt geen hardrijder te zijn: iedereen kan meedoen!

De prestatietrainingen vinden (meestal) plaats in Nuis, ter hoogte van het viaduct van de Lietsweg of op industrieterrein Leeksterveld. Verzameld en gestart wordt bij Sportcentrum Leek. Actuele informatie over de inhoud en concrete locatie van deze trainingen vind je (uiterlijk een dag voor aanvang) op de evenementenpagina.