Op een bijna windstille en bewolkte 25 september verzamelden zich 15 fietsers bij het sportcentrum te Leek. In twee groepen ging het richting het zuidwesten.


Via voornamelijk rustige wegen, met voor de snellere groep een wat langere route naar het doel: Koffie met appelgebak in Appelscha. De groepen kwamen hier net na elkaar aan.

Vanwege de vanaf vandaag geldende nieuwe coronaregels, die voor de horeca in plaats van verruimend eerder beperkend lijken, moesten er “steeksproefsgewijs” enkele coronapasjes getoond worden. Het mocht de gezelligheid (geen 1,5 meter meer) en de smaak van gebak en koffie niet drukken. In onze groep was zelfs een uitzondering op appelgebak mogelijk, een kwarkpunt voor één van de fietsers.

Na de twee groepsfoto’s verliep de terugweg vlotjes met een zuchtje wind in de rug. Ook door de gezellige gesprekjes onderling vlogen tijd en ruimte voorbij.

Nu is het even voor drieën in de middag en het regent. We hebben, net als met de Barbecuetocht, weer geluk gehad met het weer!