Nieuwe bestuursleden
Het nieuwe bestuur is 4 maart 2024 voor het eerst bij elkaar gekomen.
De volgende personen hebben zitting in het bestuur genomen;
Jan-Willem van Horssen heeft zich aangemeld als nieuwe voorzitter;

Herman van der Til heeft zich aangemeld als nieuwe penningmeester;

Willem Tjoelker heeft zich aangemeld als nieuwe secretaris;

Jelmer ter Veld heeft zich aangemeld als nieuw algemeen bestuurslid;
Jan van der Veen blijft in het bestuur als algemeen bestuurslid.


Daarnaast zal Leon van der Blom het bestuur op ICT-gebied/ Website  blijven ondersteunen, waar het bestuur erg blij mee is.

Reguliere wegtraining
2023 was het natste jaar sinds tenminste 1906, het begin van onze landelijke meetreeks van neerslag in Nederland. Landelijk gemiddeld viel er 1153 millimeter neerslag. Hiermee werd het record van 1998 (1109 millimeter) verbroken. Normaal (1991-2020) valt er 851 millimeter per jaar.
Voor de fietsers  hoopt het bestuur  op een mooi voorjaar, een prima zomer en uitstekend najaar.

Zodra en zolang het daglicht het toelaat, gaan we op de doordeweekse avonden op pad. De wegtrainingen vinden plaats op verschillende avonden, in verschillende groepen, met verschillende snelheden:

1e Trainingsavond; Start: Dinsdag 2 april / 18:30 uur / SCL
Let op; de eerste avond trainingen starten om 18:30 uur.

Verzoek; wil je deelnemen aan een tocht dan via Cycl-app aanmelden.

Vanaf dinsdag 16 april vinden alle avondtrainingen plaats vanaf 19:00 uur.

·         Dinsdag 19:00 uur (groep 1, gemiddelde snelheid 32+ km/u)

·         Dinsdag 19:00 uur (groep 2, samen uit, samen thuis)

·         Woensdag 9:30 uur (senioren, samen uit, samen thuis)

·         Woensdag 19:00 uur (gemiddelde snelheid 26-28 km/u)

·         Donderdag 19:00 uur (gemiddelde snelheid 28 km/u)

De trainingen starten in alle gevallen bij Sport Centrum Leek. De afstand die tijdens de wegtrainingen wordt afgelegd ligt rond de 50-60 kilometer. De vermelde snelheden zijn indicatief; de gemiddelde snelheden kunnen in het begin van het seizoen wat lager en aan het einde van het seizoen juist wat hoger liggen.

In verband met de vroeger invallende duisternis starten de eerste en laatste trainingen van het seizoen om 18.30 uur. Houd in verband daarmee de evenementenpagina en de nieuwspagina goed in de gaten en zorg in deze periode voor goede fietsverlichting.

Vanaf 16 april starten de conditie- en techniektraining.

Leden die op hun eigen niveau aan hun techniek en conditie willen werken, kunnen in het voorjaar bij Lars van der Til terecht voor tien intensieve trainingen. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan piramide- of intervaltraining, waaierrijden, balansoefeningen, sprinttraining of bochten rijden. Afhankelijk van de training wordt er individueel of in kleine groepjes gereden. Je hoeft voor deze trainingen echt geen hardrijder te zijn: iedereen kan meedoen!

De conditie- en techniektrainingen vinden plaats in de buurt van Leek, op verschillende verkeersluwe locaties. Verzameld en gestart wordt bij Sportcentrum Leek. Actuele informatie over de inhoud en concrete locatie van deze trainingen vind je (uiterlijk een dag voor aanvang) op de evenementenpagina.

De conditie- en techniektrainingen gaan door t/m juni. Je kunt op deze avonden uiteraard de reguliere wegtraining doen, maar met een grote groep trainen is mooi!

Verzoek; wil je deelnemen aan een training dan via Cycl-app aanmelden.

Splitsing of samenvoeging van de groep

Op de dinsdag wordt er, afhankelijk van het aantal deelnemers en de bij de start van de rit gemaakte afspraken, gereden in één of twee groepen (groep 1 en groep 2). Bespreek daarom vóór vertrek de verwachtingen met elkaar.

Voor alle ritten in clubverband geldt dat de groep bij meer dan zestien deelnemers wordt gesplitst.

Tochten

Hieronder vinden jullie de geplande tochten. Van nog niet alle tochten zijn de begintijden en afstanden bekend (zie ook de Evenmenten pagina).
– Openingstocht Za 30 maart 9.30 uur 60 km  of  80 km met koffiestop

– Leekster Tak Tocht: Zaterdag 15 juni  
– Barbecuetocht Zaterdag 13 juli 
– Sluitingstocht Zaterdag 28 september wordt 40 jarig jubileum tocht

Openingstocht

De openingstocht zal zaterdag 30 maart aanstaande om 09:30uur starten bij SCL.

Er wordt gereden in 2 groepen, een korte tocht (ongeveeer 60 km) en een langere tocht (ongeveer 75 km). Voor beide groepen geldt: Samen uit – samen thuis. De tochten zijn zo uitgezet dat we met z’n allen koffie drinken.

Je kunt je op twee manieren opgeven:

Via de Cycle app of je kunt de link hieronder gebruiken

Opgave formulier openingstocht 2024

40 jarig jubileum SFC Westerkwartier 

SFC Westerkwartier bestaat op 6 oktober 2024 40 jaar. Reden voor een feest. We willen daarom op 28 september aandacht besteden aan dit heuglijke feit. 

Op zaterdag 28 september zullen we verschillende tochten organiseren. ’s Avonds zal er een feestavond zijn in de Cazemier boerderij.

We zullen zorgen voor een leuke bruikbare herinnering voor iedereen die zich aanmeldt.

Door de vragenlijst in te vullen kun je aangeven of je deelneemt. Dit is voor ons belangrijk zodat we weten hoeveel personen we kunnen verwachten.

Wij als jubileumcommissie hebben er zin in.

Aanmeldformulier

Fietsen met de Cyql-app

Om nieuwe leden de gelegenheid te geven zich aan te melden bij de Cycle -app hieronder nogmaals de een download- én aanmeldlink:

Via onderstaande links kun je de app op je telefoon downloaden:

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=app.cyql.app&gl=US

Apple:

https://apps.apple.com/nl/app/cyql/id1552276793

Via onderstaande code kun je je in de app aanmelden voor de clubpagina. Let op: je aanmelding moet eerst door het bestuur worden goedgekeurd voordat je toegang krijgt tot de clubpagina.

8KBK22WM

Voor het gebruik van de Cyql-app (in SFC-verband) hebben we wel een aantal afspraken met elkaar gemaakt. We willen ervoor waken dat de app niet als een chatbox wordt gebruikt. Reageer alleen als je met een fietsrit meegaat. Stel: het geval doet zich voor dat er slecht weer op komst is en jij als organisator wil de rit een halfuurtje later van start laten gaan, dan kun je dat uiteraard doorgeven middels een bericht. Alle leden hebben de mogelijkheid om een (niet openbare) fietsrit aan te maken. Het bestuur zorgt dat alle clubtochten en -ritten op de Cyql-app komen te staan, en heeft het verdere beheer van de clubpagina in handen. Als laatste, maar misschien wel het belangrijkste: meld je actief aan als je met een fietsrit meegaat. Wanneer je clubleden zien dat jij gaat, gaan zij immers waarschijnlijk ook!

Voor de clubtochten, die voor de periode tot en met juni inmiddels op de website staan, willen we ook toe naar aanmelding via de Cyql-app; waar overigens ook de routes zijn te downloaden. Nog een reden om actief gebruik te maken van deze app. Niettemin zullen we je vooreerst ook nog een digitale aanmeldlink voor de tochten sturen.