Tijdens de ALV heeft Stefan van Hussel, o.a. BHV instructeur en beroepsbrandweerman, een erg leerzame presentatie gegeven over het verlenen van eerste hulp bij fietsongevallen.

Een van Stefan’s belangrijkste tips is om bij twijfel altijd 112 te bellen. De mensen van de alarmcentrale kunnen namelijk zelf goed inschatten of er een ambulance ter plaatse moet komen. Ook kregen we goede raad uit de zaal: zorg ervoor dat de pootjes van je fietsbril altijd over het bandje van je helm zitten (dus niet eronder). Op die manier is de kans minder groot dat je fietsbril bij een val verwondingen in je gezicht veroorzaakt. Een ander advies uit de zaal was om grote, schone schaafwonden te behandelen met Inotyol-zalf en af te dekken met bijvoorbeeld Fixomull. Omdat er dan geen korst ontstaat, blijft de huid soepel en geneest de wond veel sneller. Bovendien kun je ermee douchen. Handig spul dus om in huis te hebben.

De presentatie werd afgesloten met een korte quiz, die werd gewonnen door een ‘ervaringsdeskundige’ (we noemen geen namen). De prijs, een doos vol EHBO-setjes van de NTFU, moest de winnaar echter wél delen met alle aanwezigen. We hopen van harte dat ze overbodig zullen zijn.