Als blijk van waardering organiseerde het bestuur op vrijdag 29 november jl. een vrijwilligersavond voor iedereen die zich in 2019 op een of andere wijze onbezoldigd voor de club heeft ingezet. Hieronder het verslag dat een van de genodigden schreef over deze, ook wat het bestuur betreft, erg geslaagde avond!

“En dan ontvang je van het bestuur zomaar een uitnodiging voor een avond vol competitief, cultureel en culinair vertier op Borg Nienoord. Het is toch vanzelfsprekend dat je als lid van een vereniging af en toe iets voor de club doet? En dat “iets” kan dan bestaan uit het uitzetten van een tocht, het koken van snert, het geven van een clinic of het meehelpen aan de website, of wat dan ook. Zonder vrijwilligers geen vereniging!

Alle vrijwilligers van SFC Westerkwartier werden afgelopen vrijdagavond gefêteerd door het bestuur. Het geeft sowieso al een bijzonder gevoel wanneer je in het donker de borg nadert en binnengaat. Maar dit gevoel wordt vele malen versterkt wanneer je de feestelijk gedekte tafels verlicht door vele kaarsen ontwaart. Dan weet je het al. Dit wordt een leuke avond. En dat werd het zeker.

Het culinaire bestond uit een heerlijk drie gangen diner waarbij de wijn zeker niet vergeten werd. Nog voor het dessert werd overgeschakeld op het culturele. Één van de vrijwilligers van Nienoord nam ons mee de borg door en trakteerde ons op een stukje historie in humoristische brokken. Moeiteloos schakelde hij voor een niet nader te noemen lid van onze club tussen het Gronings en het Fries.

De competitie was er eigenlijk al van het begin af aan. Het leek wel of alle drie de tafels streden om de meeste lachsalvo’s. Want gelachen werd er. Maar de echte strijd ontstond tijdens de afsluitende pubquiz. Team Zooitje ongeregeld, Team Kopgroep en Team 1 gingen volledig voor de winst. Dat het intellect bij Team 1 zat, stond niet ter discussie. Maar toch was er een shoot-out vraag nodig om ze als winnend team aan te kunnen wijzen.

Een zeer geslaagde avond. Bestuur en medewerkers van de Borg: hartelijk dank!”